به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، زنان در جریان نهضت امام خمینی (ره) هم در نقش مادر و همسر و با حضور در میدان به پیروزی انقلاب کمک کردند. به همین منظور خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک به سراغ رفعت السادات طباطبایی استاد مدرسه علمیه الزهرا (س) اراک رفته و با او درباره نقش بانوان در پیروزی انقلاب به گفتوگو پرداخته که در ادامه آن را میخوانید:
بانوان در جریان انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن، در استان مرکزی چقدر تأثیر داشتهاند و آیا حوزه خواهران میتواند در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و … مؤثر باشد؟
مقام معظم رهبری در اجتماع علما، اساتید، مدیران مدارس و طلاب حوزه علمیه قم، تحصیل و تبلیغ هزاران طلبه خواهر را پدیدهای عظیم و مبارک دانستند، چون این حرکت آثار علمی و معنوی و برکات فراوانی برای جامعه دارد.
بانوان عالم و فاضل حوزههای علمیه خواهران میتوانند در عرصههای مختلف نقش آفرین باشند و با کسب معارف ناب اسلامی و اخلاق، در ارتقا سطح آگاهی و ترویج مکارم و فضائل پیش قدم شوند.
در گذشته در حوزه علوم اسلامی تک ستارههایی همچون بانوی اصفهانی به عنوان بانویی مجتهده داشتیم، اما امروز باید به فرمان رهبر انقلاب لبیک بگوییم و این درخواست را اجابت کنیم و هزاران زن با فضیلت در رشتههای مختلف تربیت کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای علمی و فکری داخل و خارج از کشور باشیم.
امروز نیاز مبرم جامعه تربیت نیروهای اندیشمندی است که بتوانند به شبهات و ابهامات پاسخ دهند. دیگر مثل گذشته تبلیغات دینی به محرم، صفر و ماه رمضان محدود نیست، بلکه هر روز و هر ساعت شبهات جدیدی مطرح میشود که نیاز به پاسخ و توضیح دارد و افراد با سواد هر لحظه و در هر مکان میتوانند رسالت تبلیغی خود را برای مخاطبان فراوانی در فضای مجازی انجام دهند.
قطعاً در حوزههای علمیه با تلاش گستردهای که صورت میگیرد طلاب و دانشجویان مجهز و مسلط به مبانی اسلامی و مباحث روز میشوند و با فراگیری شیوههای "دعوت الی الله" از جمله روشهای تربیتی میتوانند تأثیرگذاری خود را مضاعف نمایند.
مکتب امام (ره) بر چه شاخصههایی استوار است و برای تبیین و انتقال آنچه باید کرد؟
تعریفی که مقام معظم رهبری از ابعاد مکتب امام راحل بیان داشتند، زیباترین و جامعترین تعریفی بود که تاکنون درباره امام خمینی (ره) توصیف شده است و ایشان امام (ره) را از حیطه فردی که صرفاً دارای کارنامه درخشان است خارج کرده و به عنوان فردی صاحب مکتب معرفی کردند. مکتب امام (ره) دارای جامعیت بوده و ابعاد مختلف آن بر مبنای سه اصل معنویت، عقلانیت و عدالت است. معنویت، عدالت گرایی و خردورزی و عقلانیت امام (ره) در جهتگیری سیاسی ایشان تجلی داشت یعنی حرکت سیاسی ایشان بخشی از ابعاد سهگانه عقلانیت، معنویت و عدالت است.
رسالت خاص حوزویان و حوزه انقلابی در انتقال آرمانهای انقلاب به نسلهای سوم و چهارم چه بوده است؟
تأسیس مدارس حوزوی جدید همراه برنامههای خاص و جامع، تربیت نسلی روشنفکر، اهل قلم و اندیشه، انقلابی و فعال را در حوزههای علمیه فراهم ساخت که با توجه به نیازهای زمان و نگرش جامع، عقلانی و اجتماعی نسبت به اسلام به عنوان یک مکتب فکری و اجتماعی کارآمد در عرصه مبارزات فرهنگی و سیاسی حضور یافتند و با گسترش تفکر ناب اسلامی در سراسر کشور و بهویژه فضاها و مراکز آموزشی و دانشگاهی و عرصههای فرهنگی و مطبوعاتی، توانستند زمینههای فرهنگی تحول انقلابی را فراهم نمایند تحلیل شخصیّتی فرهیخته و اندیشمند همچون استاد شهید آیتالله بهشتی از انقلاب اسلامی که آن را انقلابی فرهنگی میداند، برخاسته از همین واقعیت است.
انتهای پیام
نظر شما